Belle – prinsessa i nytappning

En av Dinseys mest klassiska filmer är Skönheten och odjuret från 1991. Filmen var den första animerade filmen någonsin att nomineras till en Oscar för Bästa film. Filmens huvudperson, Belle, är en ung flicka från en liten by i Frankrike, och i filmens numera klassiska handling blir hon fången i ett slott hos ett odjur i utbyte mot att hennes far får gå fri. Odjuret är egentligen en prins som har förtrollats av en trollkvinna, och han måste lära sig älska någon och bli älskad tillbaka innan det sista bladet har fallit på en magisk ros för att förtrollningen ska brytas. Så som alltid är fallet i Disney-filmer har sagan ett lyckligt slut, och Belle gifter sig med sin prins och blir en prinsessa.

Beauty_and_the_Beast_2017_posterBelles mod då hon erbjuder sig själv som fånge istället för sin far och då hon tar hand om Odjuret efter att han räddat henne från vargar, samt hennes förkärlek för böcker, gör att Belle är en förebild för många små flickor som växer upp med Disneys filmer. Om din dotter är en av dessa, och du letar efter klänningar som liknar Belles eller som passar en liten aspirerande prinsessa, ska du gå in på Kidsbrandstore.se. Där finns mängder av märkeskläder för barn, för både prinsar och prinsessor.

Om ditt barn inte är ett fan av Belle eller Skönheten och odjuret, finns det god chans att de kan bli det än, eftersom Disney år 2017 kommer att släppa filmen i nytappning. Denna gång handlar det inte om en animerad film, utan om en spelfilm med levande skådespelare. Fans av den ursprungliga filmen kommer dock att känna igen allt från handlingen till kläderna och karaktärerna. Huvudrollerna spelas av Emma Watson (som redan är en förebild för många unga tjejer efter hennes tolkning av Hermione i Harry Potter-filmerna), Dan Stevens och Luke Evans, med röstskådespelarinsatser av bland annat Ewan McGregor och Stanley Tucci.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

softpress