Kända Disney-prinsessor

Walt Disney har länge varit känd för att skapa filmer där prinsessor står i fokus. Under åren har det uppkommit ett flertal prinsessor från sagornas värld. Vissa har varit med sedan många år tillbaka och är ”klassiker”, medan andra är nyare. Här nedan kommer du att få läsa att de mest kända Disneyprinsessorna genom tiderna. Antagligen kommer du troligtvis att känna till ett flertal av dom.

Prinsessan Jasmine – I Disneyfilmen Aladdin får man följa med den fattiga gatpojken Aladdin på ett äventyr med mycket magi. I filmen träffar han den modiga, orädda och tuffa prinsessan Jasmine som gör allt i sin makt för att förhindra att den onde Jafar får tillgång till hennes pappas rike Agrabah. Prinsessan Jasmine känns främst igen på sitt mörka, långa hår och sin blå svallande dräkt.

Prinsessan Belle – I filmen Skönheten och Odjuret får man träffa den unga och orädda flickan Belle som kommer från en liten stad i Frankrike. En dag blir Belles pappa tillfångatagen i ett slott av ”odjuret” och Belle tar i uppgift att frita honom. Belle blir sedan själv tillfångatagen, men blir sedan kär i odjuret och bryter förtrollningen. Odjuret är nämligen en förtrollad prins. Belle känner du igen på sitt bruna hår och sin gula, vackra klänning.

Pocahontas – Många tänker nog inte på Pocahontas som en av Disneyprinsessorna, men sanningen är att hon är precis lika mycket prinsessa som alla andra. Pocahontas är nämligen dotter till hövdingen i den by som hon bor i. Den här Disneysagan är inspirerad från verkligheten och återberättar historien om när nybyggarna kom och tog över mycket land och mark från indianerna. Pocahontas är den enda Disneyprinsessa som inte har den klassiska prinsessklänningen, utan som istället har traditionella indiankläder.

Rapunzel – Vill du ha lika långt hår som prinsessan Rapunzel kanske Nordichair.com kan hjälpa dig. Rapunzel är nämligen känd för att vara den Disneyprinsessa som har det längsta håret i världen och hon använder sig av det på de mest intressanta och innovativa sätt. Rapunzel blev stulen från slottet som liten och fick sedan växa upp i ett högt torn, gömt i skogen. När Rapunzel blir äldre så flyr hon från tornet och får hjälp att återförenas med sina föräldrar kungen och drottningen igen.

Askungen – Askungen är en av de första prinsessorna som Disney skapat. Sagan handlar om en prinsessa som blir väldigt dåligt behandlas av sin styvmor och sina två styrdöttrar. Askungen får göra allt slit i hemmet och går alltid klädd i smutsiga, trasiga kläder. En dag dyker en magisk fe upp och ger Askungen en ordentligt förvandling. Prinsessan kan nu bege sig till den kungliga balen som hon så länge längtat efter att få gå på och träffa prinsen för evig kärlek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

softpress