Prinsessan Diana

Ingen glömmer väl dagen man fick höra att prinsessan Diana av Wales hade omkommit. Man kunde inte tro att det var sant. Det berörde säkerligen alla, oberoende av var man bodde eller i vilken ålder man just då var. Små barn såg prinsessan Diana som den verkliga sagoprinsessan och den äldre befolkningen upplevde henne som en godhjärtad men mycket olycklig kvinna. Trots att prinsessan Diana dog endast 36 år gammal, hade hon hunnit med mycket mer än de flesta i samma ålder. Diana var en mycket kärleksfull mor och sönerna önskar att hon fortfarande fanns vid deras sida.

Saknaden är stor

Att prins William och prins Harry fått leva en stor del av sina liv utan sin mor, har onekligen satt sina spår i deras liv. I media har man kunnat läsa att prins Harry och prins William saknar sin mamma oerhört mycket och bägge önskar att hon fortfarande levt och fått se hur deras liv format sig. Prinsessan Diana fick inte heller se sin äldsta son gifta sig och prins William har i flera intervjuer berättat att han önskar att hans mamma fått lära känna hans fru Catherine samt deras barn. Att få ta del av alla hennes goda råd hade varit väldigt värdefullt för prinsarna. Prins William var 15 år och Prins Harry var 13 år när den fruktansvärda dödsolyckan skedde.

En stilikon för folket

Prinsessan Diana av Wales, hann under sitt liv bli en välkänd kvinna som även kom att bli en stilikon för många. Många minns säkert Diana-frisyren som under 80-talet var väldigt populär. Prinsessan Diana klädde sig alltid smakfullt och blev känd som en stilig modemedveten kvinna. Prinsessan var även mycket involverad i olika former av välgörenhet. Hon arbetade bland annat för drogmissbrukare och hemlösas väl. Fortfarande ser man bilder på henne i tidningar från olika håll i världen och Diana är en kvinna som sannerligen inte kommer bli bortglömd. Folk besöker Kensington Palace för att få en glimt av hur prinsessan levde. Det ordnas dagligen guidade turer på slottet. Turerna är på engelska men om du behöver hjälp med översättning kan du boka tolk i England.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

softpress