Sminka dig som en prinsessa

Prinsessor är alltid i rampljuset och lägger därför extra tid på deras sminkningar. Det finns mycket inspiration från prinsessornas sminkningar, framför allt från ikoner som Prinsessan Diana. Även våra svenska prinsessor omnämns ofta i stil- och sminkguider i tidningar. Här kan du läsa mer om hur kända prinsessor sminkar sig och hur du kan inspireras av deras stil.

Prinsessan Diana

Prinsessan Diana är en stilikon både vad gäller mode och skönhet. Mer än 20 år efter hennes tragiska bortgång är det fortfarande många som inspireras av hennes ikoniska stil. Många finns den typiska blå kajalen som Diana applicerade på den undre franslinjen. Den matchade hennes ögon och blev därför snabbt ikonsik för hennes looks när hon var yngre. Med åren ändrades Dianas sminkning en del. Hon fick en mer mogen stil med mer diskreta toner, framför allt brunt och beige. Även om färgpaletten skalades ner valde Diana alltid att framhäva ögonen. Hon hade mycket vackra ögon som hon gärna lyfte med mycket mascara och eyeliner. Markerade ögon i kombination med en naturlig bas med rouge blev Dianas signatur sminkning. Än idag är det en klassisk sminkning som människor över hela världen inspireras av.

Med smink från varumärket Max Factor kan du enkelt fixa en sminkning som påminner om Dianas. Max Factor är ett varumärke som är känt för glamour. Det har sedan länge använts av Hollywoodstjärnor och andra kändisar. Max Factor har många bra mascaror och eyeliners i sitt sortiment. Med en svart mascara och en mörk eyeliner kan du få markerade ögonen som Diana. Se dock till att hålla basen naturlig för att undvika en för sminkad look. Borsta på ett rouge i en rosig färg och behåll läpparnas naturliga färg. Diana älskade att experimentera med smink, så våga testa dig fram!

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine experimenterar sällan med smink utan håller sig till samma sminkning. Hennes typiska sminkning är en solkysst, fräsch look med markerade ögon, persikofärgade kinder och glow. Madeleine är känd för sina vackra ögon och framhäver dem gärna med mascara, mörkbrun kajal och ögonskuggor i diskreta toner. Använd även lösögonfransar om du vill, men se till att de är naturliga. För att skapa en sminkning som påminner om prinsessan Madeleines är det viktigt att införskaffa en bronzer för att få till den rätta solbrända tonen. Med highlighter och ett ljust rouge framhävs kindbenen på ett naturligt sätt. Nyckelorden är naturligt och fräscht med markerade ögon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

softpress