Tio fakta om prinsessan Peach

Peach, prinsessan i Super Mario-spelen, är kanske tv-spelsvärldens mest kända prinsessa. Mest känd är hon för att bli kidnappad gång på gång av monstret Bowser, men som nedanstående fakta visar är Peach mycket mer än bara en dam i nöd.

När Super Mario Bros. släpptes i Japan 1985 hette den kidnappade prinsessan Peach, men när spelet översattes till engelska ändrades hennes namn till Toadstool. År 1996 blev hon officiellt Peach även utanför Japan, men namnet Toadstool hängde kvar, nu som hennes efternamn.

Peachs pappa är ”the Mushroom King”, Svampkungen, och regerar över Mushroom Kingdom där de fredliga svamplika varelserna kallade ”Toads” bor.

Mario och Luigi är så vana att rädda Peach från Bowsers klor att de kunnat göra det med sin skäggtrimmer i ena handen och morgonkaffet i andra, men Peach har återgäldat tjänsten. I spelet Super Princess Peach från 2005 är det Peach som får visa vad hon går för när Mario, Luigi och Toad kidnappats och bara Peach kan rädda dem. Hon har också varit med och äventyrat som spelbar karaktär i andra spel.

När den elake Bowser kastar en förbannelse över Mushroom Kingdom och dess invånare är Peach den enda som kan häva förtrollningen. I Super Mario Bros. 2 och Super Mario 3D World där Peach är en spelbar karaktär har hon också förmågan att sväva i luften en kort stund.

Peach skickar ofta brev till Mario där hon ber honom komma till hennes slott för en bit tårta. Och inte nog med det, hon bakar sina tårtor själv! Kungligheter anställer ofta mästerkockar som bakar åt dem, så i det avseendet är Peach en ovanlig prinsessa.

När Mario räddar Peach i Super Mario Bros. 3 skämtar hon med honom och säger den klassiska repliken ”Thank you Mario, but our princess is in another castle”.

Peach var på väg att giftas bort med Bowser i Super Mario Odyssey, och i Super Paper Mario gifte de sig när Peach var under hypnos. Som tur är undkom hon båda gångerna, det genomförda giftermålet ogiltigförklarades eftersom vigselförrättaren var obehörig, och andra gången lyckades Mario stoppa bröllopet i sista stund.

Peach hänger ofta på och sportar i Marios sportspel, racear med go-kart i Mario Kart-spelen och fightas i Smash Bros-spelen.

Det verkar kanske underligt att en människa är prinsessa i ett kungadöme fullt av Toads, men Peach har en människa och en Toad som farmor och mormor, så kanske är hon till hälften Toad själv.

I Super Mario Land beger sig Mario till Sarasaland för att rädda den kidnappade prinsessan Daisy. Daisy återvände senare i Marios sportspel och i Mario Kart, och hon är Peach’s bästa vän. I Super Mario Galaxy möter vi Rosalina, som verkar ha varit en prinsessa innan hon blev väktare över kosmos, och i Super Mario 3D World räddar Peach och hennes vänner sju älvprinsessor från Sprixie Kingdom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

softpress